POZ

Zelfstandige zonder vennootschap? Voor u is er de POZ

Op tijd nadenken over uw pensioen loont voor iedereen, maar zeker voor zelfstandigen. Als ondernemer staat u grotendeels zelf in voor de opbouw van uw pensioenkapitaal. Een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is dus geen ondoordachte keuze. Heeft u geen vennootschap of bent u een vrije beroeper? Dan is onze Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen, of POZ, dé oplossing voor een comfortabele toekomst.

  • Geen financiële zorgen

Zelfstandigen zonder vennootschap hadden tot voor kort beperkte mogelijkheden om een aanvullend pensioen op te bouwen. De POZ brengt daar verandering in: deze spaar- en/of beleggingsformule is exclusief voorbehouden voor en afgestemd op zelfstandigen zonder vennootschap. POZ laat u toe op een fiscaal voordelige manier extra kapitaal op te bouwen.

  • Keuze uit verschillende spaarformules

U kiest zelf voor de POZ-formule die het beste bij u past. Gaat u liefst voor zekerheid? Met de tak 21-oplossing hebt u een gewaarborgd rendement en de mogelijkheid op een winstdeelname. Liever een potentieel hoger rendement? Dan kiest u misschien voor een tak 23-verzekering, waar het rendement van een beleggingsfonds afhangt en u geen kapitaalsgarantie hebt. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een combinatie van tak 21 en tak 23.

  • Vervolledig uw POZ-oplossing

De POZ is de ideale aanvulling op andere pensioenformules, zoals uw VAPZ. Verder is een aanvullende overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsdekking ook een optie. Zo verzekert u een financiële bescherming van uw nabestaanden: bij vroegtijdig overlijden ontvangen zij uw gespaarde kapitaal.

  • Uw voordelen op een rijtje

Een POZ biedt u meerdere voordelen:

  • U geniet een belastingvoordeel van 30% op uw premies.
  • U profiteert van een gunstige inkomstenbelasting, want bij uitbetaling van uw pensioenkapitaal betaalt u maar 10% belasting.
  • Uw totale pensioenopbouw mag tot 80% van het gemiddelde van uw inkomen over de voorbije drie jaren bedragen.
  • Iedere bijdrage levert een gegarandeerde interestopbrengst op. Uw pensioenkapitaal wordt zo enkel omvangrijker.
  • Anders dan VAPZ?

Mogelijk doet u als zelfstandige al aan pensioensopbouw via een VAPZ. Waarom dan nog voor onze POZ kiezen? Simpel: de bijdragen voor een VAPZ zijn beperkt door een bepaalde drempel van het netto belastbare inkomen. Uw collega-ondernemers in een vennootschap vangen dat al op door te kiezen voor een extra Individuele Pensioentoezegging (IPT). Vandaag kunt ook u zonder vennootschap van een broodnodig extraatje genieten dankzij de
POZ.

  • Ook iets voor u?

Niet enkel zelfstandigen zonder vennootschap en vrije beroepers profiteren van de voordelen van de POZ. Ook meewerkende echtgenoten, zelfstandige helpers en zelfstandigen in bijberoep kunnen hiervoor kiezen. Een enige voorwaarde voor de twee laatste categorieën is dat u minstens drie jaar actief bent.

Meer weten over uw verschillende pensioenspaarformules? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 


Heeft u interesse en ontvangt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Neem contact met ons op door het formulier in te vullen
of bel met een van onze adviseurs: 03/666 73 65.Ook interessant voor u